Ceea ce a început ca un convoi de 600 de persoane în Croația în 2008 a devenit în ultimii 10 ani unul dintre cele mai importante festivaluri de muzică bass din lume. O sărbătoare de patru zile a tot ce ține de soud systems, acest festival aduce laolaltă artiști abia descoperiți alături de părinții fondatori din lumea dubstep, jungle, dub, drum and bass, hip-hop, grime, garage și nu numai.

Anul acesta Outlook va avea loc între 6 și 10 septembrie, iar până în prezent peste 100 de artiști au promis că vor ‘prelua’ fortăreața abandonată și plaja pentru a crea ceea ce va fi cea mai monumentală ediție de până în prezent. În concertul de deschidere vor cânta Dizzie Rascal, DJ Shadow, orchestra Outlook (yup, orchestra festivalului) și câțiva alți invitați speciali.

Iată 10 motive pentru care e musai să mergi și tu anul acesta sau măcar o dată-n viață!

1. CONCEPT: Festivalul Outlook a făcut istorie și asta pentru că e un concept diferit, care a reușit să-și păstreze autenticitatea și trăsăturile definitorii, chiar dacă a avut un succes incredibil. Cu toții avem exemple de festivaluri care au devenit comerciale și cu atmosferă de bâlci de-a lungul anilor, însă Outlook a rămas același eveniment cu muzică bass, cu sisteme audio care duc cu gândul la reggae și dub, atmosferă underground și oameni cool!

2. LINE UP NON DNB: deși suntem fani drum and bass, nu avem cum să facem abstracție de restul line up-ului ce pare conceput cu scopul de a zgudui serios vechea fortăreață. Toată lumea de la Dizzee Rascal, Giggs, Newham Generals (woohoo!), Flowdan, AJ Tracey, Madam X la mulți alții vor fi prezenți la această ediție aniversară extrem de anticipată.

3. LINE UP DNB: în nici unul din cei 10 ani de existență Outlook nu a făcut economie în ceea ce privește drum and bass-ul. Există un nucleu dnb foarte bine închegat acolo, iar asta e evident din line up și toții fanii care merg an de an.

4. Goldieunul din tătici, must see!

5. LTJ Bukemcreatorul intelligent drum and bass, must see!

6. Calibre: un artist care selectează foarte strict evenimentele la care participă, dovadă că Outlook e pe vibe-ul lui.

7. SpectraSoul, Dub Phizix & Strategy, Friction, Kasra, Kenny Ken, Randall, Jenna G, Enei, DLR, Mefjus și mulți alții!

8. LOCAȚIE: Amplasat pe malul mării Adriatice într-o fortăreață abandonată, festivalul oferă nu doar locul perfect pentru distracție, ci și pentru vacanță. Ce poate fi mai grozav decât să poți dansa toată noaptea, iar ziua să te relaxezi la plajă? Asta da viață!

Și că tot suntem la punctul locație, nu mă pot abține să nu fac o glumă absolut răsuflată: localitatea unde se află festivalul se numește..ei bine, da…Pula. No further comments :)

9. CAZARE: de la un camping bine echipat și case mobile la apartamente și vile disponibile în apropiere, există opțiuni pentru toate preferințele și bugetele. Detalii complete aici.

10. TRANSPORT: transportul public din zonă este excelent. Pentru a ajunge acolo puteți zbura pe oricare din următoarele aeroporturi: Trieste, Ljubljana, Zagreb, Pula, Veneția Treviso (super ieftin cu Wizz Air dacă luați din timp) și Veneția Marco-Polo, cu nenumărate transferuri către site-ul festivalului. Festivalul organizează, de asemenea, pachete de autocare și pachete de zboruri, toate disponibile aici.

O mulțime de lucruri se pot schimba pe parcursul a zece ani, însă devotamentul, pasiunea și abilitățile celor ce organizează acest festival au asigurat locul lor ca unul dintre cei mai importanți promotori de festivaluri din întreaga lume. Deși a crescut, familia se simte la fel, cu artiști și petrecăreți care se întorc în fiecare an, pentru a experimenta și a descoperi muzică nouă pe sisteme de sunet renumite la nivel mondial.

De la setările ambițioase (ați văzut stivele de boze de la The Moat?!), la petrecerile restrânse de pe bărci și adăugarea recentă a concertului de deschidere, echipa a urmărit mereu să evolueze, respectând totuși cu strictețe ideile pe baza cărora acest festival a luat naștere. La încă 10 ani de muzică și petreceri excelente! 

Iată și video-ul de prezentare în cazul în care nu v-am convins deja:

Biletele sunt încă rezonabile ca preț pentru un festival de acest calibru și se pot cumpăra aiciNe vedem acolo ;)

OUTLOOK

WEBSITE | FACEBOOK | TWITTER | SOUNDCLOUD | YOUTUBE | INSTAGRAM

Comentarii