![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
|
banii sau cultura?
in primul rand nu vreau sa jignesc pe nimeni ,numai vreau sa aflu parerea unori dj consacrati din tara noasta despre subiectul sus amintit, va rog sa ma intelegeti ,multumesc.
am o mica poveste ,care mi-sa intamplat cu putin timp in urma,si asa simt ca trebuie sa scriu aici,acum. in urma cu cateva luni ,am organizat un eveniment cultural ,muzical intr-un orasel din inima ardealului ,unde scopul principal era promovarea muzicii electronice , cea de breaks, in mare majoritate.evenimentul era destul de bine mediatizat pe net(poate stiti care a fost,eu nu pot sa va zic acum ).la acest eveniment a partycipat mai multi dj din tara ,toti incepatori si dj-ii locali care au organizat partyul.problema acolo incepe ,cand am vrut sa-l invitam si djs dintre cei consacrati din tara noastra.inainte cu o saptamana am luat legatura cu 2 dj cunoscuti din sfera breaks(nu dau nume )prin mail si l -am invitat sa participe si ei ,dar cu o conditie,platim drumul si cazarea (mai mult nu puteam pt.ca abia ajungea si pt. party).au refuzat,fiecare dintre ei a cerut o suma pt.care au zis ca ar mertita sa-si faca acest efort,altfel nici nu se discuta. .cand am vazut care-i treaba am lasat balta pe cei doi,si am facut partyul cu cei inceepatori. l-am inteles pe cei doi ,fiindca fara bani nici ei nu pot procura discuri ,scule etc., si au nevoie de bani ,dar putea sa accepte aceasta provocare ,pur si simplu pt. imaginea lor.acum nici nu ma mai gandesc sa-l mai contactez pe niciunul dintre djii cunoscuti ,pt, ca mie frica ca o sa apara iarasi aceasta problema. acum pun intrebarea pt.acei dj, care se cred cunoscuti si consacrati ,ce va intereseaza mai mult: banii sau ....? inca odata cer iertare ,daca am supaat pe cineva,numai ma intereseaza raspunsul unora dintre acei dj care se afla pe podium. multumesc pt. intelegere. |
|
|
|
| Sponsored links | |
|
|
|
|
|
#2 |
|
bai...eu nu sunt dejey de nici o culoare...doar askultator inrait de muzika buna
|
|
|
|
#3 |
|
|
cacat. o tara civilizata e aia in care lurceaza totzi fara bani, sau ce vrei sa zici? eu nu-s de acord. problema e fix pe dos. in tara asta de cacat toti vor totul pe gratis daca s-ar putea. partyuri cu intrare libera, bere gratis, trupe si dji care sa vina pe gratis.. da' pe cei cu soundu si luminile de ce nu-i injura nimeni ca nu le dau gratis? sau aduceti de acasa?
lumea trebuie sa se obisnuiasca ca ceva de calitate costa. asta e... nimeni nu a zis ca e usor sa organizezi un event! nimeni n-a zis ca poate oricine sa o faca! fara bani, face fiecare party cu prietenii. e fain si cu fratiile astea, dar pana la un punct. ca se plictiseste lumea sa ii vada de fiecare data pe aceiasi. oricum o sa vedeti voi cum peste cativa ani de mixat, si incepatorii respectivi vor refuza sa mai mixeze pe gratis oriunde si oricand. iar cand o fac, o fac dintr-un anumit interes, dintr-o dorinta aparte de a participa la eventul respectiv. deci incercati macar sa faceti eventul mai atragator, daca bani nu se pot obtine. in fine.. ideea e urmatoarea: daca apar peste noapte alti 100 de oameni care vor sa faca fiecare cate un party (ca e usor), cu djii astia "mari", ei ce fac? merg in fiecare weekend din viata lor sa mixeze pe gratis? sau cum aleg la care le cer bani si la care nu? eee? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
intr-un fel ai dreptate...(romania e o tzara de cacao
|
|
|
|
#5 |
|
|
eu nu cred ca ai cea mai vaga idee cat iau 3se si aia pe un concert!
pot sa bag mana (+ picioarele si capu) in foc ca respectivii dji nu cer nici 10% din cat iau "comercialii". sponsorii sunt baza... organizatorii mai bine se lupta sa faca rost de bani si sa faca partyuri de calitate. ca daca djul vine gratis, nu face breakbeatul mai cunoscut. nu o sa vina mai multa lume... poate dimpotriva, se obisnuieste lumea cu gratuitatile, ceea ce nu e bine! trust me! oricum, daca romanii chiar cer exagerat de mult, aduceti la acelasi pret straini (unguri, sarbi, sunt o gramada foarte buni, si ieftini!) si poate mai scad si ei. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
pai chiar nu am idee
|
|
|
|
#7 |
|
Supporter
|
adaug si eu o dimensiune discutiei pentru ca sunt foarte in tema cu subiectul asta: djeii despre care vb au facut gratuitati la viata lor de li s-a aplecat. n-au ajuns consacrati asa brusc, au si ei o varsta acum si ceea ce fac e de calitate (sincer nu am vazut vreun "local" genial aparut peste noapte). chestia asta trebuie respectata.
si noi (tmbase) care avem ceva experienta in organizare, ne lovim crunt de problema banilor, de aia nu am mai facut evenimente de genul session, dar ideea e clara, un dj bun TREBUIE platit, fie cu bani, fie oferindu-i altceva care sa aiba o valoare pentru el. sunt inca djs de afara care ar veni gratis numai sa vada romania (nu cei mai buni, dar destul de buni)! oricum breakz si dnb n-o sa devina populare ca vine un dj sau altu gratis si se tin multe evenimente |
|
|
|
|
|
#8 |
|
De ce nu avem macar taria sa spunem lucrurilor pe nume ????Cine a vrut sa organizeze acest party ,cine a refuzat sa vina ,cui ii dam foc ,cine nu e for real?
Atunci cred ca vom putea avea o discutie constructiva ! Altfel ramanem ascunsi dupa propria umbra si ne impiedicam! |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Eroare...
Citind ce ati postat am observat ceva cu care nu sunt de acord...Nu vreau sa contrazic pe nimeni, nu vreau sa par superioara sau mai stiu eu ce dar...referitor la promovarea dnbului shi breakului in Ro cu siguranta nu se va face aducand neaparat dj f buni pt ca romanul de rand nu face diferenta intre dj chiftea din cracanatii de sus si andy c! On the other side djii locali nu au numai prieteni care asculta dnb dar si housishti sau hell knows what care cu siguranta ar fi curiosi sa-si vada prietenul mixand, corect? Djii cu renume isi au locul la partyuri importante iar ceilalti...
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
ce imi place chestia asta cum ii vreo intriga, toata lumea sare, natzie de paranoici, numa cand datzi cu lopata ranjitzi.... oricum nua sta conteaza hai sa fiu shi io lopatar shi sa zic ca ba omju' de mai sus s-o plans nu-i nimic condamnabil in chestia asta, la-satzi omu' sa viseze... de ce vretzi sa-l aducetzi napoi de unde o plecat.... poate pana la urma ii iese ceva....
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
|
Intre bani si cultura aleg sexul.
Mergeti la http://www.place4bass.com, site-ul comunitatii de drumandbass din Slovenia. Tara mititica, locuitori, cam cat Bucurestiul. Cititi si plangeti. Adica faceti diferenta intre evenimente lucrate, facute profi, si lautarie. La noi fiind, pe langa eventuri profi(putine), multa lautarie.
|
|
|
#12 |
|
?
Am fost intrebata de curand de ce nu postez mai des...explicatia e evidenta: cum spun ceva tre' sa imi sara careva in cap! Subiectivism...va spune ceva?! Acum imi iau mai linishtita lopata in spate shi ma duc pe camp
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Supporter
|
intradevar djs importanti la evenimente importante si ceilalti la diverse partyuri, cam asa e peste tot in definitiv si fiecare se descurca cum poate.
dar publicul oricat ar fi de necunoscator face diferenta intre un dj cu adevarat bun si un local incepator, asta e prea verificata ca sa nu insist! |
|
|
|
|
|
#14 |
|
|
oare sa fiu rau shi sa itzi pun draga tripuita urbana ca eshti cam plina de ego shi ca postul meu era general, dar ii bine ca ai incredere in tine, dar pan' la urma n-am satzi spun asta.... shi ca deobicei UFO are dreptate....
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
eu cred ca orice dj munceste mai mult sau mai putin cand mixeaza...nu sta sa bea bere cu paiu si deci trebuie "rasplatit"...
|
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|