Nu cred că mai există cineva care să nu fi auzit de Rudimental sau măcar de vreo melodie de-a lor. De 3 ani încoace, Piers Agget, Amir Amor, Kesi Dryden și Leon Rolle – împreună fiind Rudimental – au luat cu asalt industria muzicală de drum and bass și au reușit să se impună pe piața muzicală cu un stil nou, fresh și foarte liquid.

Membrii formației se cunosc de când erau copii – locuind pe aceeași stradă și mergând chiar la aceeași școală. Poate de aceea se poate observă clar chimia de care ei dau dovadă atunci când produc piese noi sau pur și simplu când au un concert live în fața a mii de persoane. După câteva piese lansate în anul 2011, ca “Deep în the Valley”, “Speeding” sau “Spoons”, aceștia câștigă la “loto” cu piesa “Feel the Love”, poate încă cea mai cunoscută piesă a lor. Avându-l la voce pe John Newman, “Feel the Love’ reușește să ajungă no.1 în UK și în top 5 în Australia, Belgia, Olanda și Noua Zeelandă. Mai pe scurt, iubirea a fost începutul succesului pentru cei de la Rudimental.

În noiembrie 2012, aceștia scot următorul lor hit magistral – “Not Giving In”, urmat mai apoi de “Hell Could Freeze” și “Waiting all Night”. Trebuie să menționăm că pe lângă muzica în sine a acestora, Rudimental s-au făcut remarcați și prin videoclipurile lor, majoritatea având o poveste foarte puternică de spus.

În Aprilie 2013, Rudimental își lansează albumul “Home”, reușind să ajungă pe locul 1 al UK Albums Chart, plus să fie nominalizați pentru Mercury Music Prize. Pe lângă succesul înregistrat cu albumul lor, aceștia sunt nominalizați și la trei EMA-uri, pavând astfel drumul lor către succes. Urmându-și dorința de a pune muzică în fața câtor mai mulți fani ai genului dnb, aceștia pleacă în turneu în Europa, Australia și America, reușind astfel să îmbine două lucruri pe care cei 4 prieteni de-o viață le doreau de atât timp: să creeze muzică și să o cânte.

RUDIMENTAL

WEBSITE | FACEBOOK | TWITTER | SOUNDCLOUD | YOUTUBE | INSTAGRAM

Comentarii