Duo-ul englezesc care a spart piața drum and bass-ului în ultima vreme este cu siguranță DC Breaks. Compus din Chris Page și Dan Havers, aceștia sunt niște artiști la care ar trebui să aruncăm nu un ochi, ci doi, atunci când își aruncă publicul în aer cu piesele lor explozive.

Chris și Dan s-au întâlnit pentru prima oară la Universitatea din Edinburgh, pe când încă ascultau muzică dance. În scurt timp însă și-au dat seama că scena de drum and bass din Scoția era la pământ, în comparație cu cea din mainland UK. Așadar, aceștia au pornit la drum încet, dar sigur, reușind să se impună pe scena muzicală, cu ajutorul “bătrânilor” ca Kryptic sau Samurai. După un scurt timp, văzând că procesul de creație mergea brici, cei doi decid să se unească sub un singur nume: DC Breaks. După piese ca “Halo”, “Romper” sau “Taken”, aceștia au arătat lumii că au multe de oferit.

Anul 2010 le-a adus faima pe care o meritau: au intrat în masivul label al lui Andy C – RAM Records. Din punctul acela, totul a fost posibil pentru DC Breaks: remixuri pentru piese cântate de Paloma Faith, Lady Gaga, Lana del Rey, Tinie Tempah și mulți alții, producție pentru o parte a albumului lui Example, dar și melodii proprii ca “Gambino”, “Shaman” sau “Lock-in”. Un lucru e cert: DC Breaks vor continua să ne încânte cu beat-uri cât mai agresive și pline de energie!

DC BREAKS

FACEBOOK | TWITTER | SOUNDCLOUD | INSTAGRAM | MYSPACE | LAST FM

Comentarii