View Full Version : recomandari drum'n'bass
misto site! chiar merita citit (in afara de unele post-uri offtopic).
ce albume/artisti drum'n'bass/breakbeat/bigbeat/jungle/triphop/nubreaks/idm/dub puteti sa-mi recomandati - ceva intelligent dnb/triphop? am deja photek, goldie, a guy called gerald, adam f, adam freeland, autechre, boards of canada, ltj bukem, lunatic calm, junkie xl, squarepusher, plug, meat beat manifesto, source direct, aphex twin (sau afx, polygon window, caustic window sau cum isi mai zice).
Pentru piese si artisti preferati (ai unor DJ dar si a forumistilor) arunca un ochi la topicul Playlists (http://www.drumandbass.ro/dnb/forum/viewtopic.php?t=184).
In rest mie-mi vine destul de greu sa "recomand" ceva deorece pana la urma fiecare e liber sa aleaga ce-i place. Dupa o ascultare. Doua. Trei... :)
magwrath
12-06-2003, 10:44
ai ascultat miu-ziq?
asculta dj shadow 'long stem'
Receiver
13-06-2003, 18:10
pentru intelligent d'n'b verifica labelul Good Looking. ei au inceput totul.
http://www.discogs.com/label/Good_Looking_Records
de intelligent trip-hop n-am auzit dar Tricky mi se pare destul de inteligent.
mai vezi-l pe DJ Shadow pe care ii obligatoriu sa-l asculti..
si Luke Vibert care a facut de mai multe:
http://vibert.33-rpm.net/albums.singles.eps.html
good looking au numai compilatii ltj bukem (cel putin asa am vazut eu). de la ltj bukem am albumul journey inwards si e intr-adevar ceva ce merita sa asculti. din cate stiam, ltj bukem este cel ce a initiat intelligent d'n'b. oricum, m-ar fi interesat si minimalist d'n'b-ul, ceva in genul photek (dar nu ultimul album, solaris) sau source direct.
de la luke vibert am ep-urile drum 'n' bass for papa - si sunt interesante.
de µ-ziq am auzit, dar nu stiam ca produc d'n'b.
de dj shadow sau de tricky n-am auzit, dar o sa ma documentez.
a ascultat cineva autechre?
CDJ Doru the Damaja
15-06-2003, 21:26
Daca ti'a placut "Modus Operandi", iti recomand Klute "Lie, Cheat and Steal".
Labels:
Ninja Tune
Warp
am fost pe http://www.commercialsuicide.org/, care ar trebui sa fie label-ul lor (sau asa ceva) si am vazut ca "Lie, Cheat & Steal" mai vine cu un cd: Exclusive to the CD release is a FREE CD "You Should Be Ashamed" which features down tempo / techno music. asta este tot de ei, sau este o compilatie?
CDJ Doru the Damaja
16-06-2003, 21:51
Da, tot Klute e. De fapt e un dublu LP. Primul disc e pure dnb, al doilea pure techno ("You Should Be Ashamed"). Mie mi'a placut mai mult primul dar si al doilea e bun in domeniu. Daca ai observat, si pe "Modus Operandi" e un pic de detroit techno si tocmai asta face albumele sa fie similare..
modus operandi are o piesa in stilul detroit techno (nu e chiar detroit techno - e totusi dnb minimalist): Aleph 1. pe ultimul album al lui parkes - solaris - nu prea ai sa gasesti dnb, mai mult detroit si chiar si ceva house!
totusi, am inteles ca parkes asta a ascultat la "inceput", asa ca-l iert :) de ce nu ti-a placut asa de mult al doilea disc? nu-ti place genul sau pur si simplu muzica? spune-mi daca iti place dj krush (mai ales piesele "yeah" sau "dig this vibe").
si as mai avea o intrebare despre cultura drum'n'bass: la ce se refera cuvintele selecta (selectah = selector?) si massive? le-am intalnit in muzica lui m beat & general levy si in drum'n'bass, in general (si in ali g indahouse).
CDJ Doru the Damaja
18-06-2003, 14:48
Acuma, no.. nu mi'a placut cd'ul 2 atat de mult pt ca nu ma dau in vant dupa techno. Totusi, m'i s'a parut ok.. Dar cine sunt eu? Ti'am recomandat "Lie, Cheat and Steal" din simplul motiv ca reuneste, ca si "Modus Operandi", dnb, techno si downtempo (m'am exprimat gresit la faza cu "pure techno"), lucru mai rar intalnit. Nu e chiar copia lui fidela dar nici nu cred ca te'ar interesa un "Modus Operandi" tras la zerox.
Imi place de Krush, dar nu stiu de alea 2 piese.. sunt probabil mai vechi...
Si, daca tot ne'ai intrebat:
Selecter - old sound system term for "he who selects records to be played" - not necessarily the DJ though, as the selecter often worked in collaboration with the DJ who would actually play the records rather than 'selecting' them.
Massive - crowd of people, often from a particular area or allied to a particular crew (ex: London massive, hardstep massive)
Receiver
18-06-2003, 19:31
try this also http://www.discogs.com/release/335
10110010
18-06-2003, 21:02
Mah Galateanule "Ice" cum de nu ne cunoastem ? Sau ma insel ? :D
Apropo cine e interesat de schimb de muzica ? Egoistilor :D :D :D
nu stiu "mah" cataline, ca densitatea de junglisti pe metrul patrat din galati este neglijabila (pentru matematicienii din voi, limita ei tinde la zero). oricum, imi pare bine sa stiu ca nu sunt singurul din orasul asta de ***** care nu asculta manele, blondi sau alte nulitati, fabricate peste noapte. anyway, let's get together sometime. p-unde stai?
doru: alea doua sunt de pe "strictly turntablised" din 1994. daca poti sa faci rost de ele, merita. no, nu ma intereseaza o copie dupa "modus operandi" (nu ca ar putea egala cineva precizia lui parkes).
totusi eu nu-nteleg o chestie: techno nu este genul ce reuneste dnb-ul, jungle si toate astea? sau e un gen mai particular?
receiver: in afara de luke vibert, n-am auzit de nici un artist de pe compilatia aia. daca o gasesc pe soulseek, o download-ez.
CDJ Doru the Damaja
18-06-2003, 21:48
http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&uid=MISS70306181540&sql=C793
Despre techno.
10110010
19-06-2003, 00:19
Avand in vedere ca ultima afirmatie nu corespunde subiectului deschis pe acest forum, declar ca ea nu este valabila si imi ceri scuze. :roll:
da, sigur :)
lasa ca este valabila. message me next time, though...
doru: stai ca m-am lamurit si eu care-i treaba cu techno :) totusi, am avut in mare parte dreptate...
ice omule.
parerea mea e ca nu poti cere recomandari.
fiecare iti va spune ceea ce ii place.
e ca si cum ii vei copia.
trebuie se deduci singur ceea ce iti place.
step by step.
stay true and you`ll find out :wink:
Freeman36
23-06-2003, 02:36
Daca vrei sa asculti niste mixuri noi,incearca www.ruffrhythmz.com .Baietii scot cate 2-3 mixuri pe luna,foarte bune(parerea mea) si downloadabile gratis.
magwrath
23-06-2003, 15:17
ever herd of brazda lui novac?sau de firedrill?sunt romani,da mie imi plac
u know,i'm verrrrry open minded
peace
@phonem: daca doi tipi asculta autechre, nu inseamna ca unul copie pe celalalt.
pur si simplu sunt formatii de care nu am auzit.
@magwrath: am auzit de brazda lui novac, da' n-am ascultat nimic de el - si inca ma mai dor ochii de la site-ul lui (la inceput am crezut ca am patit ceva cu placa video)
nu mai stiu cine spunea de dj kent - a breaks odyssey 11 ca e tare, nu-stiu-ce... mie nu mi-a placut deloc, ritmul e prea rapid si dupa un sfert de ora ma durea capul de la ascultat.
da, de obicei drumandbass-ul e rapid...stick to the orb dude.
www.ambientmusicguide.com - pentru cei interesati!
MASINA DE FACUT CACAT
04-07-2003, 18:27
WELL WELL AICI SE FAC CONFUZII MUTHA FUCKERILOR .....E VORBA DE DRILL N BASS........SUNTEM CU TOTII ROBOTI DUMB AND BASERILOR...MISCARE BU BU...
AUTECHRE FOREVER AND EVER!!!
WELL WELL AICI SE FAC CONFUZII MUTHA FUCKERILOR .....E VORBA DE DRILL N BASS........SUNTEM CU TOTII ROBOTI DUMB AND BASERILOR...MISCARE BU BU...
AUTECHRE FOREVER AND EVER!!!
bai omule, daca ai ceva de spus (referitor la subiect sau nu) asigura-te ca si ceilalti vor intelege mesajul tau.
CDJ Doru the Damaja
04-07-2003, 23:55
Pai da, nu'i mare lucru de inteles :lol: Unul dintre artistii aia neintelesi, stii? :D
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.