View Full Version : CE INSEAMNA PENTRU VOI ...
Alex Samant
06-06-2003, 16:02
Am inceput acest subiect pentru ca am observat pe tot forumu asta, toti indivizii care declara ca cred intr-o anumita chestie si vreau sa stiu de la toti acei indivizi urmatoarea chestie :
CE INSEAMNA PENTRU EI A CREDE IN CEVA ....
mai discutam dupa aia ...
daca imi acceptati challenge-ul foarte bine, dar nu va avantati fara sa va ganditi inainte.
alex/toxica/tm
CDJ Doru the Damaja
06-06-2003, 16:10
"Cred", as in = my opinion is... etc.
Alex Samant
06-06-2003, 16:18
mersi doru, dar cred ca am fost destul de clar.........
bineinteles ca am nevoie de opinii personale, nu accept gradinita de la poplaca sa isi desemneze un voinic din grupa mare sa vorbeasca pentru toata lumea.
CDJ Doru the Damaja
06-06-2003, 16:25
O.K. poate nu m'am facut bine inteles. Ar trebui sa fii mai 'specific', oricum, pentru ca intrebarea e pusa prea la modul general (cred).
Alex Samant
06-06-2003, 16:29
bine ....
atunci nu imi raspundeti la o intrebare.
faceti-mi fiecare o compunere cu titlu "EU CRED IN"
vb. serios
avea blandiana o poezea !
Eu cred ca suntem un popor vegetal.
De unde linistea
Īn care asteptam desfrunzirea?
De unde curajul
De a ne lasa pe toboganul somnului
Pāna aproape de moarte
Cu siguranta
Ca vom mai fi īn stare sa ne nastem
Din nou?
Eu cred ca suntem un popor vegetal –
Cine-a vazut vreodata
Un copac revoltāndu-se?
errata.
m-am invartit in jurul constructiei "eu cred ca ..." pentru ca nu prea am auzit / vazut "eu cred in ..."-ul pe nici unde. pe cand "eu cred ca ..." ! oho ho ! e arma zilnica a oricarui bun roman.
waka x/TMbase
Alex Samant
06-06-2003, 16:42
revenind la topic....
"eu cred in ce fac cutare......" e obiectu "eu cred in stilu cutare" e si el obiect
"eu cred ca" e modul de adresare preferat.
mersi
mica analiza dupa dializa:
cine e atat de interesat (brusc?!) de credinta (ii zic generic asa) si pune la bataie calu' asta de curse intr-un hipodrom de hipopotami & bass se confrunta cred cu una din problemele ce ne urmaresc si noaptea in balcon.
"nu stiu in ce sa cred"
"nu stiu in ce sa mai cred"
"nu stiu de ce sa mai cred"
"nu stiu pana cand sa mai cred"
si noroc cu circumpstantialele de timp de loc si de mod.
ca fara ele am zace mai saraci in dileme.
daca discutii relativ simple si din sfera site-ului dau in balarii cu clopotei ( si asta o poti vedea cu ochiu' liber) - acum ma intreb eu ( ca imi vine si mie randul ) - la ce te astepti ? (de la onorata/nourata audienta)
intrebarea asta poate produce la randul ei intrebari.
eu imi doresc doar ca lumea sa se simta ofensata si sa-si puna inteligentia/fantezia la interval. sa (ne) catalizam cu ciubote si scaun la cap. (tare)
waka x / TMBase
eu am avut momente cand am crezut si in miles. (minute, ore)
si atunci am zis asa:
La pariu, Miles
Da Miles!
De tine nu se vorbeste.
Se sufla cum ca
Ai fi inselat vantul.
Te hraneai cu
Baloane de sapun si cu
Puf proaspat de papadie.
Reparai aer conditionat
Si credeai ca smogul e
Vata pe bat a omului negru.
Dupa ce ai suflat
Ce ai avut de suflat,
Rufele mele au devenit
Nuantate in gri.
Si buzele mult mai umede.
waka x / TMBase
Receiver
06-06-2003, 18:43
a, pai e mult mai usor sa faci o lista care sa inceapa la fiecare rand cu "Urasc ..." decat una la fel care sa inceapa cu "Cred in ..."
in dependinta de sinceritatea fiecaruia, cea de-a doua lista va fi ori foarte scurta, ori foarte lunga. pentru mine asta e o chestie intima, deci prefer sa n-o fac publica.
Stravoghin
07-06-2003, 03:02
de ce tota lumea o comentat subiectul shi nu a raspuns la el, adica daca ma gandesc bine shi fac tot aceiash chestie... da na, totushi intrebare de ce nu raspundetzi?.... eu ash raspunde, da nu prea mi se preteaza chestia, cred in prea multe chestii, ca sa cred serios intr-un curent, shi sa pot raspunde streight ....
Stravoghin
07-06-2003, 03:10
Wakax... nu te gandii prea mult cand scrii poezii ... o sa lashi intodeuna impresia ca sunt fortzate daca faci astfel..., spuse el cu pretextul "de ce nu?" in buzunar...
Alex Samant
07-06-2003, 08:39
hai sa scuzam pe unii ca poate nu au ajuns la net inca .........
CDJ Doru the Damaja
07-06-2003, 12:25
Mmmm.. o sa incerc sa dau un raspuns. Intr'adevar, ar fi foarte greu sa fac o lista/compunere, Alex. Dar pot spune, fara o mare marja de eroare, ca (,) credinta inseamna, in primul rand, sa crezi in acel ceva sau cineva atunci cand parca totul iti spune ca nu'i asa. M'is un pic sceptic de felul meu, recunosc. Plus ca majoritatea convingerilor pe care le aveam in trecut mi se par ridicole acum. De'a dreptul interesant modul in care se schimba toate. Intr'o zi pot fi foarte increzator, hotarat... plutesc chiar. La sfarsitul aceleiasi zile, insa, demolez de la temelie tot ce am gandit, spus sau facut mai devreme.. sau vreodata. Si ma transform intr'un fel de microorganism plutitor pe apele vietii. Sunt sigur, dealtfel, ca maine n'o sa'mi placa deloc mesajul asta si o sa'mi doresc sa nu'l fi scris... la fel cum s'a intamplat si cu altele. Voila.
mh... spun "cred" atunci cand nu vreau sa par infatuat, si bineinteles cand o chestie este mult prea putin definita
a crede in ceva inseamna pt mine a fi convins ca acel ceva e bun, corect, etc..atat pt mine cat si pt cei din jur..
sper ca suntem pe aceeasi lungime de unda cu raspunsu si intrebarea..
sensorship
08-06-2003, 21:02
is you making a stir alex ?
intr-adevar unii au ajuns mai tarziu la net fiindca nu au telefonu platit acasa....
eu nu cred ca...fiinda sunt greu de convins...si daca cred totusi ca, atunci vreau sa fiu si sigur ca.
de obicei, nu am inCREDere in oameni fiindca prefer sa nu am decat sa am
si nu cred ci sunt sigur ca eu cred IN mine, fiindca daca incep sa ma indoiesc de mine insumi, imi pierd punctul de reper in lume...credintza in ceva incepe cu cea in propria persoana, de care daca te indoiesti, nu mai poti sa faci nimic, sau mai rau esti diagnosticat cu tulburari de personalitate si incepi sa crezi in telenovele sau iepuras....sau mai bine sa zic sa crezi CA telenovele / sa crezi ca iepuras...
alex, vechi coleg de banca al meu, la bine si la copiat posturi de radio in scoala, TU in ce crezi ? si daca da, esti sigur ?
Alex Samant
09-06-2003, 10:41
reash: vorbeam de a "crede in ceva", cred....
ahm...am incredere deplina in ale mele instincte, adica ma mereu actionez conform lor...daca s bune sau nu...mai vedem...si nici nu prea conteaza
Stravoghin
10-06-2003, 11:55
de ce am impresia ca acest post se indreapat spre religie sau na - filosofie... sau asta o fost intentzia lui Alecs shi io nu mi-am dat seama?
CDJ Doru the Damaja
10-06-2003, 12:25
So what?
Stravoghin
10-06-2003, 13:06
pai cum so what?, tipic raspuns de "gropar", dar totushi ma bucr ca nu ai raspusn cu : detergent, de pilda, de-ce-neu, de cur ma mushti shi din alea, ai ales totushi englezisme care cica is "cool". Pai de ce se mai fac topicuri daca se vorbeshte pe langa (acuma ma simt shi io, dar o fac in folosul acestuia) ar trebui daca luam pilda "so what"-ului sa facem unul general singurul unde toata lumea spune sau scrie ce ii vine in cap... sahi dupa aia cand am ajuns la nu shtiu cate posturisa il shi publicam ca brishura de dadaisme... Mise va spune ca de ce nu raspund, am facut-o mai sus, nu cred in ceva pentru consider ca nu merita efortul... is doar un consumator de party-uri shi muzica care consider eu ca imi place..., nu vreau sa ma implic mai mult, nu consider ca pozitia mea se preteaza cu un "cred.." dar sunt sigur ca sunt pe aici destui care cred ash ca datzi drumu' ... eu am sa va cred pe cuvant... shi poate ca ma convingetzi shi pe mine ca merita....
al vostru ateu intraledinastea
CDJ Doru the Damaja
10-06-2003, 14:33
rev/bfx: delete this pls
CDJ Doru the Damaja
10-06-2003, 14:34
Nu prea inteleg de ce crezi ca se vorbeste "pe langa" si ca s'a deviat. Doar din cauza ca nu corespunde cu punctul tau de vedere? Cine esti tu sa judeci alte puncte de vedere?
Si nu te mai agata de limbajul meu. O sa scriu si in turca daca asa imi doreste sufletelul. :)
eu sunt agnostic.
si caucazian ...
Stravoghin
10-06-2003, 15:45
pai de ce sa no fac daca tu itzi rezervi dreptul sa scri ce vrei, atunci shi io mi-l rezerv, mi se pare de buna "credintza" astfel... Shi apropo de subiect, nu mi se parea ca scri pe langa, ... chiar scri...
Stravoghin
10-06-2003, 16:04
of topic: nu terbuie sa o iei personal, pentru ca logic nu prea ai cum, de vreme ce nu te cunosc, nu te ataca asha, era daor o parere, shi mi se pare penibil sa ceri administratoruluisa-mi imi stearga postul..., tzie nu tzise pare infantil?
CDJ Doru the Damaja
10-06-2003, 16:04
Multa vorba pentru nimic. Rade harb de oala sparta.. sau asa ceva. Nu'mi place sa folosesc proverbe dar cam asa e.
Stravoghin
10-06-2003, 16:18
ma simt flatat ca faci lucruri neplacute pentru mine... ma intreb de ce te chinui asha de tare...
Receiver
10-06-2003, 19:56
ufffffffffffffffffffffff! it's gettin hot in heya! devine chiar interesant..
ma uitam la ce a sscris Stravoghin si am cateva comentarii de facut. se poate?
in primul rand, ne indemni sa nu mai vorbim atat de filosofic.. sau cel putin asa am inteles eu. iti voi spune ca nu e posibil sa NU vorbesti despre credinta decat in mod filosofic, pentru ca, la urma urmei, intre a crede in ceva/cineva si cuvantul "credinta" nu exista vreo diferenta. sau tu vezi credinta ca si ceva material, pipaibil, despre care poti vorbi in mod practic? nu, domle, e o kestie abstracta. daca obiectul credintei noastre ar fi pipaibil, atunci noi n-am mai crede in el - l-am avea doar in posesie. apropo, cei care cred in Dumnezeu nu au nevoie sa-l vada. la fel si cu cei care cred in conceptul de iubire, fericire si altele numa bune de aruncat la gunoi............
credinta, in mod normal, nu poate fi exprimata in cuvinte, e un simtamant intim, interior si transcedental.... si nu vad de ce as face o muthafuckin compunere pe tema asta....
uite, Stravoghin, tu spui ca Doru a fost "pe langa". si tot tu spui ca discutia se indreapta (vai) spre divinitate. si tocmai Doru a abordat aceasta latura divina, fara sa pomeneasca vreodata de Dumnezeu. iar tu ai citit cuvintele lui, ai inteles incotro bate, apoi l-ai acuzat ca vorbeste aiurea. nasol moment! de unde fuga asta de Dumnezeu :?: nu avem voie sa credem in el :?:
din ce am citit la acest subiect + discutii anterioare am inteles ca Doru e ateu. un ateu sceptic (chiar el a folosit cuvantul). adica el are stari temporare de necredinta (partiala) sau, poate mai egzakt, de neincredere in lumea supraumana (pe care totusi o accepta). asta e o forma de gandire agnostica. de asemenea, nu prea are incredere in propria persoana, un mare dezavantaj.
iar din ce a scris Stravoghin, pot intelege ca e un ateu dogmatic, militant, care neaga in mod absolut orice divinitate... si chiar putinta ratiunii de a accepta fie si numai discutia despre notiunea de divinitate. si mai trist. daca tu, Stravoghin, refuzi numele lui Dumnezeu (sau mai rau), o faci pentru ca EL implica o prezenta.. o realitate... pe cand TU nu traiesti decat o exigenta.. o exigenta NICI-O-DATA satisfacuta de totalitate si absolut... probabil de aia esti atat de dusmanos.. ca un caine..
vai de capul vostru. bine se potriveste proverbul cu harbul si oala sparta. dar macar unii au puterea de a recunoaste ca-s niste harburi... in timp ce altii se bat cuu pumnul in piept ca sunt atei.....
CDJ Doru the Damaja
10-06-2003, 21:57
of topic: nu terbuie sa o iei personal, pentru ca logic nu prea ai cum, de vreme ce nu te cunosc, nu te ataca asha, era daor o parere, shi mi se pare penibil sa ceri administratoruluisa-mi imi stearga postul..., tzie nu tzise pare infantil?
Na, man. Ai inteles gresit. Nu le'am cerut lui rev si bfx sa stearga mesajul TAU, ci pe al MEU (da, ala in care ma adresasem lor). Eu credeam ca macar rev o sa se prinda, ca i'am mai cerut asta o data. Faza e ca trimisesem 2 mesaje, unul dupa altul. Primul era OK dar al doilea si mai OK. Asa ca l'am modificat pe primul (pen' ca nu mai puteam sa'l sterg) si l'am lasat numai pe al 2-lea. Simple but complicated.. oricum sper ca ai inteles si n'o sa'mi porti pica. Cheers.
ba despre ce e subiectu asta ?
nu stiu ce intentii ai avut tu alex, da a deviat spre salate de vinete cu friptura de gasca verde.. daca ma intelegeti :)
am vazut din start ca e cam pe langa
si ce cauta la dnb arena
filozofiile voastre neimplinite
la revedere
:)
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.