PDA

View Full Version : Bill Laswell

CDJ Doru the Damaja
14-05-2003, 15:42
Il consider unul dintre cei mai mari muzicieni ai timpurilor noastre.

Stiluri pe care le`a abordat:

ambient/dark ambient/dub/jungle/drum'n'bass/techno/ambient techno/trip-hop/industrial/progressive rock/art rock/avant-garde/world fusion/spoken word/modern creative/experimental/united states of america/dance/jazz/classic jazz/m-base/indian folk si chiar hip-hop (feat Anti-Pop Consortium)

To that I say "WOW"

Am si un link cu discografia lui. M`a cam lasat cu gura cascata.

http://www.silent-watcher.net/laswell/index.html

qewza
14-05-2003, 16:01
stilul "united states of america" tre sa fie tare :)
haha

CDJ Doru the Damaja
14-05-2003, 19:06
nu e tocmai un stil (my bad) ci un genre :)

http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&uid=CASS805141305&sql=C2085

Receiver
17-05-2003, 17:46
cristoase! harnic baiat! bine ca nu s-a atins de house ca sigur ii sarea cineva in cap (stim noi cine)..heheh..
zi`mi ce a scos mai hiphoppish ca sa nu mai caut in listutza aia pls

CDJ Doru the Damaja
18-05-2003, 16:49
Heh.. pai din ce am ascultat eu, ti`as recomanda albumul Cyclops (Bill Laswell/Toshinori Kondo/Karsh Kale/Anti Pop Consortium).. unde o sa gasesti si ceva dnb.. apoi Praxis - Warszawa (Laswell/Buckethead (guitar)/Brain (drums)/Mixmaster Mike/DJ Disk of Invisible Skratch Piklz).. si cam atat...

Cel mai mult m`a impresionat un alt proiect, Automaton (Sly Dunbar/Gabe Katz/DJ Spooky and more...). Cauta albumele Dub Terror Exhaust si Jihad: Points of Order. Recommended to all dub enthusiasts. :)

Me-high
18-05-2003, 20:07
E tare stilul "United States Of America" :lol: :lol: :lol: In curand o sa produc si eu asa ceva, daca-mi explicati ce tre' sa fac !!!!!!!

rev
18-05-2003, 21:22
Pentru Bill Lasswell & Co. check out cele 2 compilatii (la atatea am ramas eu) Macro Dub Infection. Mie mi-a placut cel mai mult Scorn - The Hills Are Alive. Oricum sunt treburi interesante de ascultat pe acolo.

CDJ Doru the Damaja
20-05-2003, 15:06
Hm.. am si eu volumul 2 cu dublu tzedeu...
Mai.. nu zic ca nu`s chestii bune de ascultat.. desi unele dintre ele sunt mai mult de umplutura.. dar chestia care ma deranjeaza e ca nu prea se aude dub acolo. Si daca se aude.. e din ala sucombat si lesinatziv.. Mie imi place dub`ul mai clasic.. Mai fonkee.. groovee.. Mai spre ragga asa.. Dar pana la urma e o chestie de gust, normalmente..

rev
20-05-2003, 15:37
a, pai nu stiai ca 'dub' e unul dintre cei mai "overused" termeni in muzica de dans? alt termen de genul asta e 'progressive'.

CDJ Doru the Damaja
20-05-2003, 17:21
Ba da dar.. vezi.. inainte sa cumpar cd`ul, m`am uitat un pic la inside cover.. Era o mica istorie a dub`ului, numele cele mai des mentionate fiind King Tubby, Lee Scratch Perry, Mad Professor, Junior Delgado.. legendele.. si, ma rog, ma asteptam la ceva asemanator.. A fost o investitie buna pana la urma dar nu tocmai ce ma asteptam eu sa fie... asta e..

PS Tre sa ma corectez, am volumul 1 si nu 2..