View Full Version : drum'n'bass / breakbeat / bigbeat / rave clasic
ce s-a intamplat dom'le cu dnb-u clasic ? a murit ? lumea nu mai asculta melodii de genu : prodigy- out of space, charly , sau pandemonium? ca sa nu mai vorbesc de orbital - speed freak? dj-ii romani ar trebui macar sa incerce sa resusciteze dnb-u anilor '90 punand in cluburi melodii de genu' asta :?
lasa-ne cu prodigy bine!?
pentru detalii vezi forumul tmbase... despre baietii cu tricourile prodigy. :)
Daca am nimerit bine topicu din forum , mare majoritate a posturilor de acolo sunt adevarate in sensu' ca Baby's got a temper kinda sux. DAR daca mai trebuie mentionat , prodigy sunt practic fondatorii euro-techno-ului , ca sa nu mai vorbesc de bigbeat , trip-hop si mediatizarea rave-ului in lume. Si nu ma refer doar la The fat of the land , ca fiind un prime-album , ci la toate 3 lansate pana acum :lol: Ah si da , practicile cu tricourile and stuff mi se pare destul de idioate si mie , dar de mult ori prodigy este criticata ca formatie pentru ca incepand cu ultimu album a devenit super-comerciala. Daca (probabil) asta e parerea voastra ar trebui sa ascultati Experience si Music for the jilted generation (am citit cateva remarci bune in forumu' tmbase despre mftjg) sau chiar primele single-uri care aveau o mica tenta de techno-industrial (What evil lurks). Daca asta nu va convinge , ar trebui sa ascultati Dirtchamber sessions , un album al lui Liam Howlett de DJ mixing in care apar piese mixate si chiar colaborate cu artisti de la Beastie Boys pana la LL. Cool J. si Propellerheads. Multi critici internationali l-au cotat printre cele mai bune albumuri de mix din anii 90 (it was released in '99). Si , cu riscu de a ma repeta iar , daca tie-ti displace formatia doar prin atitudinea unor fani de a se da cocoshi cu tricourile , inseamna ca nici tu nu stii sa apreciezi calitatea propriu-zisa a muzicii electronice.
e o diferenta intre a ii respecta pentru ce au facut odata, ce contributie au avut la dezvoltarea scenei, si mai stiu io ce.. (si sunt convins ca exista totusi acest respect.. ca si rev si eu si multi altii ascultam pe vremuri albumele alea) - si a idolatriza cu indarjire o trupa care s-a dus de mult la fund. pentru ca eu sunt aproape sigur ca acest mult asteptat comeback al lor va fi foarte fragil. trebuie sa accepti ideea. sunt depasiti. au fost odata, acum nu mai sunt. tocmai de aia nu trebuie sa te ancorezi in trecut. eu cred ca exista destula muzica buna si azi, si chiar mult mai bine realizata.. muzica evolueaza. de ce ar trebui dj-ii sa resusciteze muzica din 90!?
liam howlett e un geniu, dar al muzicii de dans care se schimba foarte repede. mai poate sau nu sa tina pasul la nivelul la care a fost odata!?
asta e problema. eu cred ca nu. mai ales ca asteptarile sunt uriase.
in rest prodigy wuz fun.
10110010
20-03-2003, 08:21
:D Tot ce as fi vrut sa zic a fost mentionat mai sus, asta e si adevarul.
Prodigy nu mai e ce a fost o data.
"prodigy sunt practic fondatorii euro-techno-ului , ca sa nu mai vorbesc de bigbeat , trip-hop si mediatizarea rave-ului in lume. "
E ,chiar asa nu sta treaba !!!!!!!!!Au facut ei ce au facut bine ,dar pana aici si mai incolo ii caaaale luuuuuuuunga !
Evebody is in the place ???????
1. roll : ma refeream la ei ca fiind DOAR fondatorii eurotechno-ului incepand de la "Pandemonium" incoace , restul de genuri fiind mediatizate datorita lor.
2. Prima impresie cu Baby's got a temper arata multora ca Prodigy a decazut intr-un fel. Exista o explicatie destul de logica pentru asta din partea lui Liam Howlett. A afirmat intr-unul dintre interviurile live MTV2 dintr-un concert in care isi promovau noul bootleg , ca atunci cand a sa priveasca si sa creeze muzica rave/techno cu o anumita implicatie in cultura si muzica punk tototdata (they were called electronic punks when FOTL reached the nr 1. US charts in '97) , incepand de la "Their law" piesa pe care v-o recomand si care a fost scrisa in special pentru skateri si raveri , deoarece in acea perioada , guvernul britanic ducea o puternica campanie de opresie impotriva rave-ului si rock-ului newage in general , si terminandu-se cu piesele de pe fat of the land. Cuvintele lui exacte au fost (in traducere , bineinteles) : "Nu ma asteptam ca Firestarter si Breathe sa aiba un impact atat de mare. De aceea , pe always outnumbered , never outgunned , incerc sa continui aceasta miscare si sa critic mai ales trupe care se cred <punk> din orice punct de vedere , <but they doun't have a fucking clue about what they're doing> (exact quote :P ). Asta nu inseamna altceva decat ca prima impresie despre urmatorul album este ca va fi comercial , adica va continua istoria FOTL-ului , dar totusi incearca sa aduca o noua tenta in putin discutatul si mediatizatul gen techno/rock/punk , si sincer , i look forward to listening it.
3. ufo : Liam Howlett este intradevar un geniu al muzicii techno , dar NU in special al muzicii techno-dance. Singur album cu tente puternice dance , a fost Experience , primu' album lansat in '92. Au urmat multe alte piese , abordand diferite stiluri care intr-un fel au revolutionat muzica techno : DIESEL POWER (bigbeat-rap ; continuand intr-un fel traditia celor de la Massive Attack) , FUNKY SHIT (techno-dance-funk cu putina aliura de anii '70 chiar) , SERIAL THRILLA si FUEL MY FIRE care evident propaga excesiv rock-ul , si , una dintre piesele mele favorite NARAYAN , care definetly e rave , ridicand standardele rave-ului la cote mult mai inalte decat se afla in acea perioada.
Ca sa inchei postu , o sa enumerez unii dintre artistii/DJ-ii mei preferati (call me classic if you will , i don't give a fuck :P )
prodigy , massive attack , chemical brothers , future sound of london . timo maas , suie paparude , NSK , apollo 440 , c.j. bolland, orbital , utah saints and so on :)
nu prea inteleg cu ce au promovat prodigy triphop-ul. eu cred ca ei au incercat intotdeauna sa se vanda mai mult prin image.
daca ar fi sa comparam 'dig your own hole' de la chemical brothers si 'fat of the land' iesite in aceasi perioada eu mi-as da cu siguranta votul pentru cel de dinainte. un album cat se poate de genial. pe care baietii chimici nu se silesc sa experimenteze. sa se intinda. nu raman pe calea bine batatorita ce era pe atunci big beat-ul.
prodigy nu se prea risca in schimb. au prins un sound pe jilted. si nu prea s-au mai indepartat. si hai sa recunoastem. aceasta ultima piesa este un fel de reeditare a firestarter-ului... nimic nou. videoclip-ul e funny si cam atat. piesa pare rupta direct din 96 - 97. si asta nu e progres...
cat despre mediatizarea rave-ului in lume... cu siguranta ca nu prodigy au fost cauza. ideea e ca nu prea am prins noi multe din ce se intampla afara pe scena muzicii electronice. nu prea prindem mult nici acuma... cand am auzit declaratia (de pe vremea aceea) cum ca ei ar face muzica punk pentru raveri am zambit...
eu zic ca ei au fost la mare inaltime cu music for the jilted generation dar de atunci n-au prea mai aratat mare lucru.
it's time to move on.
cat despre fanii lor. cei average din romania. raverii...
am eu impresia sau romanu se blocheaza pe cate ceva?
atata timp cat in vest scena se misca ultra repede. vin curente. trenduri. trec. romanul prinde ceva din mers si ramane fixat. asa a fost prin 96- 97 - 98 cand a intrat trend-ul rave pe la noi. care era pe cale de a expira dincolo. freze gelate. fetze vopsite. verde si mov tipator. biberoane. glowsticks. fluiere. unii s-au fixat. ma duc la cluj ii vad. ma duc la tmbase ii vad.
anii trecuti a intrat progressive-ul. pe asta s-a fixat de data asta un alt strat al oamenilor cheflii din ro. un strat mult mai gros. stim de cine e vorba. iarasi in vest lucrurile s-au schimbat de mult. mai ales in uk. la noi tot asta e hip.
asta e.
rev analizeaza publicu roman. cool. :)
Cum asa ? Nu pot sa spun ca mi-a displacut Dig ur own hole , dar gandeste-te putin : singura piesa pe care au reusit-o s-o promoveze worldwide d p albumu' ala a fost "Block rockin' beats" , fata de prodigy care au avut 2 cu mult mai mult succes , si o a treia care in sfarsit a ajuns prin a figura in lista soundtrack-urilor din matrix (mindfields). Dar ce pot spune .... gusturile NU se discuta :wink:
si in leg. cu trendurile ... mi se pare uneori chiar stupid sa te muti dupa moda , sa n-ai niste preferinte bine stabilite in muzica (in afara de adevaratii fanatici) ... daca maine se lanseaza muzica makidoneasca ca un nou trend in europa ce facem ?
deci asta conteaza? cine a avut mai multe piese pe soundtrack-ul matrix? :)
ok. ma abtin de la alte comentarii.
ce-ar fi sa scrieti voi doi un ghid cultural-recreativ si socio-politico-educativ de divertisment cu aplicatie asupra muzicii techno-rave-breakbeat-electronic-trip-hop cu influente dnb!? si apoi sa reveniti dupa ce terminati! 8)
:idea:
buna idee!
ma pun sa ma gandesc la un titlu... :D
Alex Samant
21-03-2003, 02:32
ba duncane .... baiatule .... du-te la piata .... ce clasificare interesanta a pieselor prodigy ai .... lucri cumva la radio ???
Cultura ta muzicala m-a lasat fara cuvinte .... really...NARAYAN ... rave si alte cele... brava
ai primit premiu o caseta cu costi.... ti-ar folosi mai bine...
NU , nu conteaza cine are mai multe piese ca soundtrack-uri dar faceam doar o comparatie intre albumele alea doua .... Alex Samant check all the fucking techno genres si site-urile care categorizeaza melodiile si o sa vezi ca 95% categorizeaza Narayan-u ca rave. Asa ca ar trebui sa-ti verifici si cultura muzicala cat si vocabularu probabil invatat din casetele cu costi :P
1. Nu stiu de mai are rost sa vorbim despre prodigy sau chemical bros....mai ales pe un forum mai 'selecta' de drum&bass.. ...ei au facut ce au facut,.. si-au castigat $.... iar acu au lasat locul altora...deci.......
2. Vad ca se foloseste des termenul 'rave' in diverse combinatii ca 'rave clasic'; 'rave-ului in lume',etc.... ...parca rave nu era un stil muzical ?!?! 8O
3. Nu prea vad legatura intre techno, rave(?), breakbeat, electronic, trip-hop cu........... prodigy.....dar ma rog! :roll:
nu uitati cand mai cititi site-uri ca majoritatea au scopuri comerciale si se ghideaza dupa logica marketingului, plus ca orice clasificare e subiectiva oricum! 8)
sensorship
22-03-2003, 20:01
ba duncan
go dig up your own private confy hole and stick your little duncan in it, innit...
tu nu ai sens bai baiatule si ma enervezi...esti de ala de care a zis rev ff bine...te-ai blocat...poti sa te deblochezi daca iti cumperi 6 numere consecutive de mixmag sau urb, xlr8r, iDJ, musik sau groove (sau pe toate) si dupa ce le citesti o tzara iti stergi singur posturile rusinoase...
citisi si ascultasi putin mixmag si mi s-a parut bun , dar nu sunt unul dintre tampitii aia cu tricouri si cu funny hairstyles. *duh* :oops:
aia ne-am prins, nici noi, da' intrebarea e - ii urasti pe aia!?
Nu pot sa spun ca-i urasc , pentru ca nu mi-au facut nimic personal , in schimb ma enerveaza conceptia lor de a arata ca sunt fani cu adevarat. Si nu vorbesc numai despre aia cu tricouri prodigy , ci de oricine altcineva care face asta.
te-am inteles eu gresit, nu de aia cu tricouri prodigy intrebam. credeam ca zici de aia din cluburile englezesti ce apar prin mixmag!:)
Influenta muzicii RAVE asupra rezultatelor defectuoase ale clubului de natatie din Facaieni "Virgil Pluta".
ete titlu
DA, s-a dus pe pula proba lor de natatie sincron de cand fac antrenamente pe Orbital, Human Resources si Bostitch! 8)
Si uite asa a mai "cumintit" UFO un subiect :lol:
rave-u inca nu a devenit un stil de muzica ? chiar daca a inceput de la termenu "raves" ... petrecerile de acid house din '88 incoace din suburbiile Londrei unde "adolescenti infocati" venea si-si bagau drogu'-n vena ... pana in prezent a devenit o categorie distincta a muzicii electronice. Si pentru ca ati pomenit de mixmag ... pana si ei il considera un stil muzical ... take a look here :
http://www.nekozine.co.uk/prodigy/info/mixmagapology.html
(chestia cu prodigy e fara intentie , ceea ce conteaza fiind titlul articolului :) )
Dragi postatori va anunt pa aceasta cale ca pe scena autohtona underground straluceste o noua stea aflata in pragu plinei afirmari:Medgidia...........periculoasa zona Dobrogea(credetima ca io stiu cel mai bine).
Brava Duncan!BIS............asteptam sa ne mai sccrieti!
Alex Samant
05-04-2003, 17:50
duncan raducan ..... pletosule ...... da de hard house ce zici ? ai ascultat asa ceva? nu e nici o diferenta intre hard house si rave (doar de perioada). Tot rahatul ala e astazi ..... si contine "house" .... cum sta treaba acum? ... pantero .... marmota flaushata .......
Alex Samant
05-04-2003, 17:52
si ce dracu inseamna rave clasic 8O
go go lisa lashes!
pom-pom-pom-pom-pom-...
unde "adolescenti infocati" venea si-si bagau drogu'-n venanu prea in vena. mai degraba in gura. :)
Era vorba de termenu "clasic" in general , incluzand toate stilurile alea. Si ce legatura are medgidia cu tot ce se posteaza aici pana in general ? Asta-i discriminare teritoriala dom'le 8O
<offzopic>
ezact. discriminare teritoriala man!
da' nah asta e. am fo cu domnu shamantz la aceasi cabana (si distractie si punct) deci tzin sa-l avantajez. pfui medgidia! :) am platit pt domeniu (toba si bas punct romania) deci mucles! rev rulez... sorey pentru bajetzii care i-am jigniti la sufletzel! :)
<offzopic
:P
intrebare intrebatoare: se vede ca am scris muci de bat sau nu? daca da, ignore me. in afara de faptu ca m-am simtzit bine cu alex. treaba care e true. sper sa mai petrecem tughetar. caz iu rac man. :) tu si tehnica that iz. :)
Alex Samant
08-04-2003, 11:26
:roll:
you're drunk :)
1.aci, la fel ca si in randurile subiectului cu ANTI HOUSE discutati toti despre nishte chestii f f subiective incepand de la cei "mici" pana la greii de pe aci
, nu ca ash vrea sa jignesc pe cineva da` totul e asha incert si fara granite bine stabilite in muzica(unele, si chiar mai multe confirma regula) :(
2.pana acu ceva timp si io eram blocat pe prodigy dar am descoperit alternativa: dnb si nu orice dnb ci chestii paduroase, mai jungle mai ca prodigy... lol; asemanarea partiala se refera doar la drum(cel putin asta e zona mea de interes pe langa bass-daca am sonorizare corespunzatoare-si ambient) obsesia mea zilele aste este: Leon Marr - tho man feel to earth sau ceva de genu asta... sau Tundra - Biome(ratman rmx); o fi putin pt unii dar a, doar o mica arhiva dnb deocamdata...
Alex Samant
10-04-2003, 21:31
na hai ca esti bengos acuma ... ai dat un reply sa ne arati ce mai asculti tu ... wtf.... poti sa asculti si pe mama tembo daca asculti numa un tip de muzica te poti spala pe cap cu el ... o sa ai un fel de colectie de sampoane :roll:
sorr for u...tot n`ai inteles, sau poate nu am explicat "chestia" in subiectu` asta: ascult toate genurile de la manele(Nicolae Guta - Am O Mama Si O Iubesc) trecand prin populara(una mai cu mot...Maria Tanase) apoi "Dance" rock( rock &roll, hard...metale:heavy, trash, black... albumul preferat este: Sammael - Blood Ritual, am ars difurile de pe canalu` dreapta cu o melo de acolo... e super ), jazz(Johnny...etc), soul, ambiental, avangarda, .................. si asa mai departe....muuuulte chestii...apropo am discografie completa Bob Marley si Queen si e aproape gata si cea Pink Floyd precum si cea "The Prodigy"...ar fi f f f f mult de vorbit aci` dar ma opresc...ca nu e bene!
da` nush de ce ma destainui io aci` in halu` asta?!!!...cA sa aiba altii ce barfi si comenta...aiurea!(sau NU)
moog , btw , melodia aia pe care mi-ai recomandat-o de pe #mp3passion nu e altceva decat "Zeros and Ones" a lu' Jesus Jones remixata de Prodigy .... in schimb Rip Up The Sound System e ceva mai dance ... in stilu' melodiilor de pe experience .... chiar putin industrial 8)
ah , da: alex , parca asta era un forum de dnb , breaks and other stuff like that ... de ce trebuie sa vorbim despre preferintele noastre muzicale din afara zonei asteia de influenta ? sau ar trebui ca numele siteului sa fie schimbat in allmusic.ro ?
[fratilor de ce prodigy A murit?
n-a murit voi la-ati ingropat.
e bine ca i-am vazut la MTV
alt "destept" ...care pesemne vine vopsit in cap la party-uri si cu maimutoiul dupa el..... :arrow: :) :!: :!:
Ma nene, dupa ce am citit si m-am strofocat de ras :lol: hai sa-mi expun si eu parerile, pe puncte, fiindca eu ma consider fan Prodigy (am 8 cd-uri cu aproape tot ce au scos, plus un concert live si Dirtchamberul)
1. The Prodigy au avut o influenta hotaratoare asupra muzicii electronice si fara ei aceasta ar fi fost mai saraca
2. Desi baby's got a temper o fo' cam naspa, din cate am inteles asta a fost un single care nu are legatura prea mare cu restul albumului :roll:
3. Degeaba ziceti voi ca oamenii s-au cam dus, fiindca albumul nou nu a iesit inca, si pana cand o sa iasa orice pareri bune sau rele sunt vorbe aiurea, fiindca "obiectu' muncii" (sau criticii, dupa caz), lipseste...
4. Ca stil muzical, The prodigy au o amestecatura de stiluri (jungle, techno, rave, punk si elemente dintr-o groaza de stiluri) care la un moment dat era numita "electronica"
5. Cred ca soarele e mai puternic la Medgidia, fiindca Duncan scoate din el niste dume care se pot explica numai prin insolatie (Narayan - RAVE ?!?!?)....give me a fucking break :evil: ....cat despre faza cu trip-hopul, asta e chiar penala - omule, du-te si asculta niscaiva Tricky sau Portishead (ca sa mentionez 2 nume celebre) ca sa vezi ce e aia trip-hop si dupa aia mai vorbim. Oricum, am vazut ca la rubrica preferinte mentionezi numai chestii celebre , dar nimic ce tine de oameni mai putin promovati (nume precum Plaid, Nightmares on Wax, Wagon Christ, Cinematic Orchestra, Quantic, DJ Food, Amon Tobin, Autechre, Funky Porcini iti zic ceva?) asta ca sa nu ma apuc sa dau nume din nu skool sau dnb, ci din chestii electronice/funky mai generale.
Cam asta am avut de spus si invit toti doritorii sa imi adreseze critici...
"Plaid, Nightmares on Wax, Wagon Christ, Cinematic Orchestra, Quantic, DJ Food, Amon Tobin, Autechre, Funky Porcini" sunt nume mai putin promovate? :)
oricum amuzant concursul cu cine stie mai multe nume "underground" hehehe. zi si din nu skool sau dnb, poate mai elimini niste concurenti :)
si daca nu vrei sa ii elimini, explica-le mai frumos ce e rave, triphop si "electronice/funky", ca nu au gresit cu nimic saracii oameni care nu sunt asa informati! ca asa scena tinde sa se reduca la un singur om, cel care stie cel mai mult. restul, cei inferiori, fiind desfiintati!
explica-le mai frumos ce e rave
Nu! Va rog sa nu va apucati iar sa "explicati" termenul asta. Ca iar vor incepe bataile si trantele...
nu cred ca urma sa explice nimeni nimic oricum :)
alt "destept" ...care pesemne vine vopsit in cap la party-uri si cu maimutoiul dupa el..... :arrow: :) :!: :!:
And your problem would be? nu stiu de cine te-ai legat cand ai zis asta.. dar zi-mi si mie.. te deranjeaza asa mult oamenii "aceia" ? nu poti tu sa te simti bine daca sunt si ei pe acolo? :?
Qewza, nu intentionam sa fiu inteles la genul "vai mama ce underground e muschii mei si ce de nume greu pronuntabile stie" ci doar sa dau cateva exemple. Cat despre promovare, eu vorbeam de worldwide audience, care desi exista, nu se compara cu cei mentionati de Duncan (o fi el Tobin mare smecher, dar nu ca Massive Attack de exemplu) . Iar despre explicatii, nu cred ca e momentul sa ma apuc sa bat apa-n piua apropos de istoria muzicii - netul e plin de clasificari facute la obiect si in cunostinta de cauza (daca stii unde sa cauti...) - scena n-o sa se reduca niciodata la un singur om care e atotstiutor ci o sa se dezvolte pe baza principiului "educa-ti aproapele". Mie imi displac pur si simplu genul ala de faze in care vine un om cu pareri "avizate" cica dar scoate niste chestii de ramai perplex. Si eu ascultam acum niste ani niste porcarii si ziceam ca mama ce muzica tare este, dar macar imi recunosteam ignoranta in domeniu....
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.