View Full Version : Exista o scena puternica?
Na sa vedem--exista asa ceva la noi ? Din moment ce discutam pe forumul asta de asa ceva am fi tentati sa spunem rapid DA ! Dar ...e si pe bune ?
oooh
da de cati oameni e nevoie ca sa zici ca e scena?
(clau, whatafuck, frumoasa incercare de deturnare a atentiei de la topicu `producatori de dnb, iubiti-va` hahahahahahahhah)
depinde de gradul de civilizatie al fiecarei societati
un om = o scena >caz extrem si ideal poate?
chestia e cand mai multi incep sa conteze, sau de fapt fiecare conteaza, retry: deci cand mai multi incep sa fie BAGATI IN SEAMA, atunci e deja groasa.
eu cred ca exista o scena, dar nu trebuie comparata cu modele consacrate
este o scena LOCALA, asa e ea, nu se supara nici daca ud canapeaua
daca ar fi existat o scena puternica, n-ar mai fi fost nevoie de intrebarea asta:). adevarul e ca miscarea asta sau cum vreti sa-i spuneti, atrage multi oameni cu ceva coloana vertebrala, si din pacate astia sunt putini in romania. ma refer aici la tot spectrul muzicii de dans, nu numai breaks. avem multi tarani de oras, de la varsta cea mai frageda la cea mai inaintata, si din cauca asta lucrurile vor evolua mai greu.
contrar impresiei multora, se pot face bani foarte usor in romania. de asta exista muzica proasta, tv/radio prost, evenimente pleznite cu pizde care fac playback pe 800 de coco. si atat timp cat banii se pot face asa, promotorii cu bani se vor margini la asta pentru ca este cea mai ieftina solutie. iar baietii si fetele de prost gust care se aduc acum la concertele lor si asculta muzica lor pe atomic vor continua sa o faca, nu pentru ca nu ar exista o alternativa vizibila, ci pentru ca muzicuta usurica de fredonat intre doua excretii le este mai pe plac. nu-i nici o filozofie.
site-urile ca drumandbass.ro promoveaza in primul rand un vibe, o comunitate, care incepe sa creasca pentru ca ce promovam noi are valoare. insa totul este mult prea limitat, o miscare nu se poate opri la un site si 2-3 evenimente de breaks cu 100 de oameni pe luna.
ufo a spus in alt topic lucrurile de bun simt care ar trebui sa se intample, evenimente mari(nu neaparat multe), emisiuni radio/tv, o atmosfera mai profi, bugete mai mari...ne trebuie mai multi dj din afara, mai multi jay cunningsi, un andy c, un marcus intalex, pentru ca altfel riscam sa obosim o scena care de fapt nici nu s-a produs.
avem un singur avantaj, mai in gluma mai in serios: cand drumandbass/breaks se vor ofili in afara, la noi de-abia o sa inceapa, pentru ca la noi oricum ajung trendurile dupa ani lumina:))
sa nu disperam...e mult de lucru, si, maybe, some fine day...
bai nu ma mai starniti ca nu ma pot concentra la job si ma dau astia afara:)
ce andyC? pana acolo mai avem de bagat bani la ciorap, nu gluma.
da sincer nu cred ca se pune problema ca cand (scuze) sefute dnb dincolo apare la noi. Sa mor io da nici noi nu suntem neaparat inapoiati.
Acuma va fut: dnb o sa fie intotdeauna in underground. NA!
cel putin in cea mai mare parte a EU si restul lumii tot
si nu veniti cu exemple din UK, ca pe buletinu meu (expirat de UN AN) scrie rep. soc. romania
concentreaza-te ma la job!:))
te starnesti singur. nu era vorba de underground sau de mainstream. ziceam si eu niste nume din uk pentru ca la vecinii nostri sloveni astia aterizeaza in fiecare weekend. de bagat bani la ciorap, se vor baga cand se vor face. deocamdata in biznisu underground din romania(daca se poate numi asa) nu prea vad cum s-ar putea scoate bani seriosi(adica nu de-o bere si-un pepsi pentru fata dupa set).
te refut: suntem inapoiati pentru ca nu avem muzica fresh. aia costa bani, si vedeam in dj-ii straini, care primesc 100 de promo-uri pe zi, o cale prin care sa ajunga si la noi muzica noua. ca eu nu mi-am mai luat discuri din noiembrie:))
ps: stai cu urechile ciulite ca postasul nu suna niciodata de doua ori si s-ar putea sa aiba ceva de la mine pentru tine :))
haha eu mi-am luat discuri saptamana trecuta....
juuhuuu, al dracului de securist ce sunt
super de acord cu `se baga bani cand se fac`
noi incercam chiar acuma sa aducem pe unii sau pe altii.
pe unii vom reusi (atentie rev, acusi vine newsletterul) si pe altii pobabil ca nu (aaa, nu are rost sa-ti scriu scoru` lu andyC ca se fute ecranu de la zerouri, poate iti scriu pe mail)
de facut bani din asta nici gand, oricum pe toti ii bag in muzica, si asa se inchide cercul.
NNASSOOOOLL
bai da ce s-or precipitat lucrurile pe forumu asta de cateva zile, ii aproape mai fain decat la teleu!?
(acuma scriu ca is in pauza de pranz :))
irefutabil
Pai daca ti-ai luat discuri da-ne si noua un playlist.
Iar pentru asta voi face un topic separat, sa vedem si noi cine ce muzici isi ia. ok?
nu exista SCENA si nu va exista decat in minim 5 ani, daca oamenii vor incepe sa aiba bani de cheltuit ca sa se simta bine! exista o miscare, ceva animatie, atat!
asta e ultima opinie pe care o mai dau pe dnb.ro, de acum interventiile mele se vor limita strict la informatii. am discutat cu niste oameni ce au urmarit forumurile si se pare ca discutiile au fost intelese ca o cearta, dupa mecanismul pe care il amintea qewza.
roli are dreptate, discutiile de genu' la bere!
SI MAI CEVA - NU S-A CERTAT NIMENI!!!
respect pt toti si pace!!!
bai, aici nu se cearta nimeni, clar? si eu am auzit de la unii (third person) care baga ochiu aici, ca ce fain hahahuhu, blabla, maice i-ai facut, bai ce ti-o tras-o, etc. Daca sunteti asa de cool, bagati si voi aici, na.
aia care ne cunosc pot intelege ca asta e o discutie constructiva, adica noi la sfarsit tragem concluzii, si asta ne ajuta in ceea ce vom face in viitor, corect ufo.
da o singura chestie:
nu poti sa arunci pastila cu 5 anii aia si dupa aia sa pleci acasa.
UFO< COME BACK MAN
ti-e frica??? :D :D :D :D (asta chiar ca era o gluma hahahahahhah)
sensorship
30-01-2003, 21:40
la tmbase anii trecuti scena se cam clatina ca erau subrede schelele alea, dar anul trecut (2oo2) nu au mai fost probleme, poate ca deoarece era scena de la teatru...sa fie vreo legatura ? deci, cand construiti scena, mergeti la teatru, ca acolo e o mare de cuvinte ce merita auzite.Multumim celor care au carat scena, ca exista si de astia. Vedeti ca scena e grea, ea se transpota pe bucatzi. Corectzii trebuie pusi la treaba, sa vada cum e sa transpiri pentru scena. Scena e totul, cand eram obositi ne sprijineam sau chiar stateam pe ea. unde mai vezi o asemenea minunatie ?
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Chiar daca e ironic SensorShip are drepatate! :)
...nu stiu cand putem vorbi ca avem o scena de drum'n'bass ?!?!.......Cum ati putea defini cuvantul acesta?!?......
Eu as considera ca avem intradevar o "scena" cand o sa se organizeze in fiecare oras mare, macar cate un eveniment saptamanal specializat pe d'n'b/breakz! ; publicul care vine la aceste party-uri sa inteleaga cat de cat ce este hadstep, jungle, techstep, dark-dnb, 2step,etc. nu sa ii zica "drum"......
Inca nimeni nu poate aprecia precis cand se poate constitui o scena, dar oricum sa ne bucuram ca exista totusi o comunitate pe acest forum :)
sensorship
30-01-2003, 22:34
eu ziceam la duma mai mult...cu toate ca este si un adevar subtil pe acolo...nu mai stiu pe unde, mi-o cazut sub scena si naiba l-o mai cautat.
ba
voi de ce pushculitza masii vreti party beton cu adam x in fiecare saptamana ? nu vi se acreste dupa o vreme ? kiar asa tare va plictisiti acasa ?
mereti la sala, faceti muschi sa carati scena....
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
publicul care vine la aceste party-uri
Esti idealist. In marile orase publicul va veni. Va sta va casca gura la aia 3 adevarati din orasul respectiv care vor sari p'acolo. Dupa aia se vor intreba cand urmeaza partea cu muzica si se vor duce acasa / in club / disco / whatever.
scena romaneasca,vorba lui sensorship e grea,mai precis greu de manuit.e volatila asemeni camforului,si asemanatoare ca senzatie.e buna pe moment,restul e par grizonat.da la pensie ce o sa facem?eu merg inainte.vorba aia rabdare si tutun.sa ne vedem lungul nasului.se vede?
poi acuma nimeni nu a zis ca o sa fie usor! :? si in nici un caz nu o sa se intample maine! ....toate la timpul lor :arrow: :) :!:
`na ne distram deja?`(emil)
bai sensorship si dubase, voi pe ce pastile sunteti?
cat despre nasu lu sebi, toti il stiu....
ba, va rog fara afirmatii din astea!
de cateva zile a fost destula actiune pe forum
dar daca se ajunge la chestii din astea va tai curentu
au mai aparut dume si prin alte topicuri ...
vorbiti constructiv ok ? :)
asta am avut de zis
las' ca dudu e funny...sunt altii mai horror pe forum :)))
nu imi vine sa cred ca ati luat-o in serios........
uuuaaaaaa
nu, pe bune ce credeati? ca-s kinda twisted?
mi se pare ca am zis `si` chestii dastapte, sau chiar nimic.
I`m a failure bai.
As MC Euro MainMan adds; "...there are much worse things in the world today than our music - things like terrorism, famine and of course, war..."
He mentioned it once but I think he got away with it.
-,
waka x / makunouchibento ^ tmbase
-'
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.